CNC Team
Linkedin 0031-(0) 26-4721700
't Veld 17, 6666Mk HETEREN

Masterwood Speely TF 2.0 voor ADE Projekt

ADE-projekt: de derde generatie meubelmakers en interieurbouwers.

In 1934 startte opa Ariëns met het produceren van meubels. In de jaren daarna richtte hij een meubelfabriek op welke mijn vader op jonge leeftijd heeft voortgezet en verder uitgebreid en geautomatiseerd. Inmiddels zijn wij al ruim 40 jaar actief in de interieurbouw voor zowel de zakelijke markt als particulieren.

Onze projecten zijn heel divers; van een winkelverbouwing tot het compleet inrichten van een kantoor. Daarnaast richten we ons op het interieur voor een particulier o.a. een slaapkamermeubel, een walk-in closet, een tv-meubel of een keuken. Onze specialiteit is het ontwerpen, produceren en plaatsen van het complete interieur.

Automatiseren en middelen gebruiken om het produceren eenvoudiger en kwalitatief beter te maken zit al generaties in ons bloed. Inmiddels beschikken wij over een compleet machinepark met o.a. een CNC gestuurde formaatzaag en een kantenverlijmer. Onze laatste aankoop is een CNC gestuurde boor- en freesmachine van Masterwood; de TF 100 2.0.

Geruime tijd hebben wij gedacht dat deze alleen geschikt zou zijn voor grotere interieurbouwers en de meubelindustrie, maar na een uitnodiging van Gerwin in zijn showroom in Heteren kwamen we tot een ander inzicht. Ik kan me ons bezoek nog goed herinneren. Na thuiskomst belde pa me met de vraag: ‘En heb je hem al besteld?’ 
Waarop ik antwoorde: ‘Dat nog niet, maar hij gaat er wel komen!’

Inmiddels hebben wij de machine vier weken in gebruik en al diverse meubels gemaakt met rijboring, Fixchip verbindingen, boren van scharnieren, frezen van greep lijsten en ga zo maar door.

Of wij de TF nog kunnen missen? Vergeet het maar, die gaat niet meer weg! Elke dag ontdekken wij nog meer nieuwe mogelijkheden. Het gebruik en programmeren van de machine is niet moeilijk, na een aantal uren begeleiding, een beetje gevoel met het werken in Windows en een tekening kunnen lezen kom je een heel eind. Daarnaast krijg je bij de machine een uitgebreide handleiding in het Nederlands en is het CNC-team altijd bereid je vragen te beantwoorden.

Kortom een Masterwood TF 100 2.0 is niet alleen voor grote, maar zeer zeker ook uitermate geschikt voor de kleine interieurbouwer en meubelmaker die kwaliteit, precisie, snelheid en gemak hoog in het vaandel heeft staan.